VILOX

OM VILOX

VILOX är ett FoU- och IP-företag inom golv- och möbelindustrin.

VILOX affärsmål är att utveckla och patentera nya produktkoncept relaterat till golv eller möbler och kommersialisera tekniken genom licensiering över hela världen.

VILOX-teamet består av erfarna och engagerade medarbetare med erfarenhet inom FoU och patent processer från ledande globala golvföretag.

Key Account Manager

VILOX expanderar och söker en Key Account Manager med fokus på produktutveckling och projektledning!

Om tjänsten:
Som Key Account Manager utgör du en kärnposition i vår verksamhet. Du får chansen att sprida och vidareutveckla teknik i världsklass som ligger i innovativ framkant inom golv- och möbelindustrin. VILOX befinner sig i en stark tillväxtfas med sikte på det globala. Om du är redo att göra skillnad och växa tillsammans med passionerade medarbetare, bjuder vi in dig till att söka till oss.

Som Key Account Manager på VILOX kommer du främst arbeta med mekaniska lås och materialkomposition till såväl golv som möbel. Du kommer rapportera till VD, men arbeta nära övriga funktioner såsom marknads-, patent och juristavdelningen.

  • Arbetsuppgifter:
    Ansvara för och att ta fram ritningsunderlag för låsprofil och profileringsverktyg.
  • Assistera licenstagare med tekniska konsulttjänster avseende tillverkningsprocesser och produktion ( “Start-up”).
  • Assistera vid prototypframtagning eller under mindre serietillverkning av golv eller möbler med vår teknologi i CNC, Homag-linje eller motsvarande.
  • Utbildning av licenstagare i hur teknologin kan appliceras.
  • Aktivt arbeta för att hitta möjligheter att sälja in och implementera vår teknik hos befintliga licenstagare eller nya potentiella kunder.

Tjänsten innebär en del resdagar per år i samband med besök hos kund/leverantör samt på mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag upp till en vecka eller mer några gånger per år.

Vi erbjuder dig:
Du kommer att få arbeta i en mycket innovativ och entreprenörsdriven miljö och i ett tajt sammansvetsat team. Bolaget befinner sig en stark tillväxtfas och du kommer få arbeta med teknik i en spännande bransch med kompetenta och drivna kollegor. Vi har korta beslutsvägar och uppskattar att du bidrar med nya idéer och hög kvalitet. Du kommer få stort eget ansvar.

Din profil:
Vi söker dig som är utbildad högskole-eller civilingenjör inom kemi, material, mekanik eller konstruktion med några års arbetslivserfarenhet från golv- eller planmöbleindustrin. Du har goda kunskaper i CAD SolidWorks. Praktisk erfarenhet av att köra CNC samt i programmering ser vi som extra meriterande.

Du har god planeringsförmåga, är strukturerad och noggrann, har förmåga att arbeta självständigt, är resultatinriktad och kan få gruppen att prestera goda resultat tillsammans.

Som person har du ett affärsmässigt och innovativt tankesätt. Du är utåtriktad, flexibel och professionell i ditt uppträdande och besitter ett genuint intresse för teknik. Vidare är du kundorienterad och trivs med att arbeta i en entreprenöriell miljö.

Tjänsten är placerad i Helsingborg, du arbetar dock i en global miljö där all vår kommunikation sker på engelska varför det är ett krav att du kan uttrycka dig mycket väl på engelska, både i tal och i skrift. Meriterande om du även behärskar ytterligare språk, exempelvis tyska.

Övrig information:
Typ av tjänst
Heltid, tillsvidareanställning

Språkkunskaper
Goda kunskaper i Svenska och Engelska. Kunskaper i andra språk, särskilt tyska, är meriterande.

PC/Mac program
SolidWorks, AlphaCAM, MS Office, iWork

Körkort
Meriterande B

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Skriftlig ansökan med CV och personligt brev skickas elektroniskt till hr@vilox.com

Skriv “Key Account Manager” i ämnesraden.